• bookmark

Yazılım Harikaları – Test Yazılımı DevOps Nedir ?

Yazılım Harikaları - Test Yazılımı DevOps Nedir ?

DevOps, Bilindiği gibi yazılım denince aklımıza bilgisayarda kodlama gelmektedir. Yalnızca kodlama olmayan bilgisayarın sanat harikası olan yazılımlar günlük hayatımıza kadar girerek yerlerini aldı. Yazılımcılar genellikle, kendi güvenli alanlarından, yani kod yazma alanından dışarı çıkmak istemez. Farklı kişilerin ilgilendiği Kodların hangi bilgisayarda çalışacağı , nasıl katlanacağı çalışma sırasında ne problemler çıkacağı gibi sorunlara ilgi göstermezler yada göstermek zorunda kalırlarsa hoşlanarak yapmazlar.

DevOps, “development” ve “operations” kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan bir kelime olan “geliştirme” ve “operasyon” dan bahsetmek istiyoruz. Burada “geliştirme” dediğimiz zaman yazılım geliştirilmesinden, operasyon dediğimiz zamanda, yazılımın çalıştırılması ve kullanımını anlatıyoruz. Geliştirme, yazılımcılar tarafından yapılır. Her ayrıntısı ayrı denemelerden ve testlerden geçtiği için kolay bir alan değildir. Tamamen sevmekle alakalı bir iş türüdür.

DevOps, İşletmelerin çokça ihtiyaç duyduğu yazılım ve geliştirmeler için faydalı olacağınız düşündüğümüz örnekleri paylaşmak isteriz. Sistemi test etmek gelecekte karşılaşa bilinecek sorunları en aza indirmek adına önemli bir yer tutmaktadır. Bir işletme için doğru test aracını bulmak zor ve zaman alan bir süreçtir.

Bu yazımızda işinizi kolaylaştıracak yazılımlardan bahsedeceğiz.

1) XL TestView

XL TestView bir test yönetim ve analiz aracıdır. Yapmak istediğiniz test analizlerinizi kolay bir şekilde tanımlayarak yürütmenizi sağlamaktadır. Tanımlanan ve yürütülen analizlerin sonucunda bir araya toplanması ve görselleşmesini sağlamaktadır. Çok işinize yarayacağını düşünüyoruz.

2) Selenium

Selenium, web yazılım uygulamaları için taşınabilir test türüdür. Buna bağlı olarak Java, C#, Python ve Ruby, Groovy, Perl en tanınmış program dillerinde yazılımcılara test yazmasını imkanı sunar.

3) Cucumber

Cucumber bilgisayar programcılarının farklı programları test etmelerini sağlamak üzere kullanılan bir yazılım türüdür. BDD (Behavior-driven development) tarzı otomatikleştirilmiş kabul testleri çalıştıran bir program. Ruby dilinde yazılmış olsa bile Ruby platformlarından hariç farklı platformlarda da kullanılabilir.

4) Appium

Appium doğal, Hibrit ve mobil uygulanmaları ile kullanılabilecek açık kaynak kodlu bir test otomasyon sistemidir. WebDriver protokolünü kullanmaktadır. IOS ve Android uygulamalarını yürüterek sizlere kolaylıklar sağlamaktadır.

5) FitNesse

FitNesse bir web sunucusudur. Wiki ve otomatikleştirilmiş bir test aracı olarak hizmet sağlar. Ward Cunningham’ın Framework for Integrated Test yazılımına dayalıdır. FitNesse test ünitesinden farklı olarak kabul testleri tasarlamıştır. Sistem işlevlerinin detayı olarak okunmasını ve tanımlanmasını sağlamaktadır. Işiniz yarayacak harika bir yazılım türü olarak yerini aldı.

6) JUnit

JUnit java dili için tasarlanan bir ünite test sistemidir. Daha önceden SUnite dayanan xUnit olarak da bilinmekteydi. Bu harika tasarım geliştirme uygulamaları işinize çok yarayacaktır. Elinizdeki fırsatları ne kadar iyi değerlendirirseniz kendinizi yazılım konusunda daha fazla geliştirmiş olursunuz.

Artırılmış Gerçeklik Ve Uygulama Alanları

DevOps

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Yeni şeyler keşfetmeye hazır mısınız?

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Kayıt Ol

VEYA

Zaten üye misiniz? Giriş Yap

Giriş Yap

close

Abone Olun