• bookmark

Uzay İle İlgili Merak Edilenler – Uzayda Neler Oluyor ?

Uzayla İlgili Merak Edilenler - Uzayda Neler Oluyor ?

Uzay denildiği zaman akla ilk gelen sonu olmayan simsiyah boşluktur. İçerisinde gezenlerin, karadeliklerin, yıldızların ve meteor taşlarının bulunduğu sonsuz gibi görünen boşluk. Ürkütücü gibi görünürde bilim adamlarının ve insanoğlunun da en merak ettiği konulardan birisidir.

Gelelim Uzay boşluğuyla ilgili bilmek istediğimiz konulara!

1. Dünya’dan Güneş tutulmalarını gözlemleyebilmemizin sebebi, Güneş’in Ay’dan 400 kat büyük olmasına rağmen Ay’ın Dünya’ya Güneş’ten dört yüz kat yakın olmasıdır.

Bakıldığında tam bir muazzam mühendislik örneğinin sergilendiğini görebiliriz. Nasıl da hesaplanarak konulmuş planlı ve ölçekli. Allah’ın sanat eserine yaratma sıfatına harika bir örnektir. Matematiksel bir bir hesaplama ile sistematik olarak yerlerine konulması ile sanki her biri ayrı bir görevi yerine getiriyor.

2. Güneş, Güneş Sistemi’nin kütlesinin% 99’undan fazlasını oluşturuyor.

Bilimsel olarak, Güneş sistemi ile Dünya sisteminin arasında yer alan Ay’ın ve diğer ikilinin muhteşem şekilde hizaya girmesi ile Güneş tutulması oluşuyor. Güneşin çevresindeki gezegenlerden daha büyük olmasına rağmen, Ay’ın, Güneşin önüne geçmesiyle beraber ,Güneşi kapatıyor gibi görünmesinin ardındaki matematiksel esere hiç bir bilimin açıklaması olacağını sanmıyorum.

jupiter
jupiter

3. Dünya’nın iki katı büyüklüğünde elmastan oluşan bir gezegen bulundu.

Elmasların dünyada en fazla rağbet gören maden olmasının sebebi ,dünyanın yerin derinliklerinde magmaya yakın tabakalarda milyonlarca yıl kaldıktan sonra bulunabilmesi ile alakalıdır. Yer altı magmasına yakın yerlerde milyonlar yıl önce kömür olarak oluşan madenler aradan geçen uzun süre boyunca elmas olarak şeklini değiştiriyor. 55 Cancri e’’ olarak bilinen ‘Süper Dünya’, grafit ve elmaslarla kaplı olmasının sebebi o zaman milyarlarca yıl boyunca ateş topundan oluşuyor olması olabilir.

4. Jüpiter ve Satürn’de yağmur olarak elmaslar yağar.

Jüpiter ve Satürn insanlığın yaşayabilmesi için pek de olanaklı görünmüyor. Çok cazip görünebilir. Ama yağmur suyunun bile büyük olmasıyla can acıtıcı olabiliyor ise elmasların kafamıza düşmesi tahmin edilemez. Satürn ve Jüpiter de işler dünyadakinden farklı ilerlediği kesin. Yıldırım fırtınaları metanı karbona dönüştürür. Karbon düşerken katılaşır; grafite ve daha sonra elmasa dönüşür. Merak edilen insanlık bu elmasları elde etmek ve zenginlikte sınırsız olmak adına bu gezegenlere yolculuk planlayacak mı? Sanırım zamanla hep birlikte göreceğiz

5. Yatay olarak cam yağan bir gezegen olduğunu biliyor muydunuz?

Hubble teleskobu, 2013 yılında dünyaya çok benzer bir gezegen keşfetti. Yalnız bu gezenin dünyadan farklı yönleri var. Tamamen mavi olan bu gezegende 1000 derece sıcaklıkta ve yağmur yerini kilometrelerce hızla yatay olarak cam yağıyor olmasıdır.

Uzaya Genel Bakış: Uzay Nedir ?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Yeni şeyler keşfetmeye hazır mısınız?

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Teknoreg sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin

Kayıt Ol

VEYA

Zaten üye misiniz? Giriş Yap

Giriş Yap

close

Abone Olun